Wij maken gebruik van cookies om de diensten en functies op onze website aan te kunnen bieden en om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Begrepen Privacy Statement

Stappenplan: van manuscript tot boek

 1. U levert uw manuscript in digitale vorm bij ons aan. Daarnaast ontvangen wij per post van u een geprinte versie. Persoonlijk afleveren mag uiteraard ook; belt u dan even van tevoren! Toegestuurde manuscripten worden alleen geretourneerd als er een aan uzelf gefrankeerde envelop wordt meegestuurd.
 2. U krijgt van ons een bevestiging van ontvangst. En ons team overlegt wie uw manuscript gaat lezen.
  Na ongeveer twee maanden nemen wij contact met u op. Indien uw boek voor uitgave in aanmerking komt,  sturen wij u een uitgeefovereenkomst toe.
 3. Wij sturen u een rekening voor de auteursbijdrage in de aanloopkosten, die in de regel € 1595 inclusief BTW bedraagt. Deze auteursbijdrage kan onder bepaalde omstandigheden hoger of lager uitvallen (zie verder onder: Wat is de auteursbijdrage?)
 4. Nadat deze kosten zijn voldaan, beginnen wij met de redactie van uw manuscript. Wij sturen u dan een geredigeerde versie per e-mail met wijzigingen en/of opmerkingen. Hierop voorziet u de geredigeerde versie van uw eigen commentaar en stuurt u deze weer terug per e-mail.
  Wij verwerken uw commentaar op onze redactie en maken afspraken over hoe het boek eruit komt te zien. Als wij al het materiaal compleet hebben, maken wij een lay-out van binnenwerk en omslag en sturen u vervolgens een gebonden proef voor een laatste correctieronde. Bij deze correctie gaat het alleen nog om kleine correcties die bij de eerste ronde aan de aandacht ontsnapt zijn. Het is in dit stadium – behalve tegen betaling van meerkosten - niet meer mogelijk om een uitgebreide revisie te laten uitvoeren. Deze laatste correcties zullen dan worden uitgevoerd door onze professionele vormgevers.
 5. De titel van het boek wordt op onze website gezet. Wij geven een korte beschrijving van het boek en plaatsen een afbeelding van de voorkant van het omslag op de site. U wordt als auteur geportretteerd met een korte levensbeschrijving en met een foto.
 6. U ontvangt 8 auteursexemplaren.
 7. Wij sturen exemplaren naar de Koninklijke Bibliotheek en de Nederlandse Bibliotheekdienst.
 8. Wij vragen een ISB-nummer aan, registreren uw boek bij het Centraal Boekhuis zodat het boek voor iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen bestelbaar is, en verzorgen de publiciteit voor uw boek.
 9. Wij sturen persberichten over het verschijnen van uw boek naar lokale en geselecteerde media en sturen u een boekaankondiging ter verspreiding in uw persoonlijke netwerk.
 10. Wij verzorgen de uitvoering van bestellingen van uw boeken. U hebt als auteur dagelijks inzage in de status van de bestellingen in onze webwinkel en ontvangt 15% royalty’s per verkocht boek. Dit is een hoger percentage dan bij een reguliere uitgever.